simonly abonnementen onder de loep

SIM ONLY ABONNEMENTEN

Je wilt een sim only abonnement? Het abonnement staat bekend om de vrijheid en uiterst lage tarieven per maand. Hoeveel je te besteden hebt en je geschatte verbruik zijn nodig om het beste abonnement te kunnen vinden. Zodra je dit weet dan kun je direct aan de slag met het vergelijken. De tool die we je hier aanbieden houdt rekening met allerlei wensen en eisen die je aan het abonnement stelt. Zo is het mogelijk om de abonnementen van een specifieke provider te vergelijken maar je kunt ook alleen zoeken op 1, 12 of 24 maanden contracten. Hiernaast kun je eenvoudig filteren op de bundel die je nodig hebt. Welk abonnement past het beste bij jou? Op een gemiddelde dag vergelijken we meer dan 450 combinaties van sim only contracten. Zo weet je zeker dat je de keuze hebt uit alle abonnementen die bij je passen. Start direct met vergelijken en bespaar geld!

VERGELIJK SIM ONLY ABONNEMENTEN

Normaal gesproken krijg je een mobiele telefoon zonder bijbetaling bij het afsluiten van een abonnement, maar soms moet je hier wat extra voor betalen. Hoe dan ook, de aanbieder van het telefoonabonnement zorgt er sowieso voor dat het abonnement dat hij aanbiedt goedkoper is dan wanneer je het toestel los aan zou schaffen. Dit komt doordat de kosten van de mobiele telefoon in het abonnement verwerkt worden. En uiteraard heeft een aanbieder hier een goede reden voor, want door jou een toestel zonder bijbetaling of zeer goedkoop aan te bieden, kan hij meer geld vragen voor het abonnement. Uiteindelijk komt het er dus op neer dat je meer betaalt voor je abonnement en minder voor het toestel.

ENKEL EEN SIMKAART MET ABONNEMENT

Bij simonly abonnementen is dit niet het geval. Zoals de naam eigenlijk al een beetje aangeeft, krijg je bij een dergelijk abonnement alleen een simkaart. Sim only betekent namelijk ‘alleen simkaart'. Dit is het kaartje dat je in je mobiele telefoon stopt om er vervolgens mee te kunnen bellen en sms'en. Bij een dusdanig abonnement krijg je dus geen toestel zonder bijbetaling of goedkoop toestel van je provider, maar je hebt wel flink lagere belkosten. Het voordeel bij simonly abonnementen loopt op tot wel enkele tientjes per maand, tot wel tachtig procent bij sommige aanbieders. Simonly abonnementen zijn aan te raden voor mobiele bellers die al een mobiel toestel hebben dat nog goed werkt, of voor mobiele bellers die nog geen toestel hebben, maar voor hun simonly een goedkoop toestel aanschaffen.

BUNDELS

Simonly abonnementen zijn verkrijgbaar in verschillende bundels. Voor mensen die weinig bellen, zijn er bundels met bijvoorbeeld 50 of 100 belminuten per maand. Voor gemiddelde gebruikers zijn er de bundels met bijvoorbeeld 150 of 200 belminuten per maand. En voor actieve gebruikers zijn er bundels te verkrijgen van bijvoorbeeld 500 belminuten per maand. Daartussenin zijn uiteraard nog vele andere simonly abonnementen te vinden wat betreft de belminuten. Deze bundels bevatten vaak ook sms'jes. Soms is het zo dat bijvoorbeeld één belminuut gelijk staat aan twee sms'jes, maar het kan ook zo zijn dat je een bepaald aantal belminuten hebt en een bepaald aantal sms'jes. Dit verschilt per aanbieder, en dit zul je dus voor het kiezen van een simonly aanbieder goed uit moeten zoeken.

DUUR VAN DE ABONNEMENTEN

De looptijden van simonly abonnementen verschillen per aanbieder en per abonnement. Zo zijn er simonly abonnementen waar je bij wijze van spreken maandelijks kunt opzeggen, maar er zijn ook aanbieders waar je gewoon een 1- of 2-jarig abonnement bij af dient te sluiten. Kies je voor een simonly dan betekent dit dus niet per definitie dat je korter aan het abonnement vast zit dan bij een normaal telefoonabonnement waar je een goedkoop mobiel toestel bij krijgt.

MOBIEL INTERNET

Tegenwoordig wordt veel gebruik gemaakt van mobiel internet. Aanbieders van simonly abonnementen spelen hier handig op in door speciale internetbundels aan te bieden. Bij sommige aanbieders van simonly abonnementen krijg je internet met een hoge snelheid, maar dan tot bijvoorbeeld maximaal 1 GB aan dataverkeer per maand. Kom je daarboven dan krijg je of trager internet, of je moet extra gaan betalen per MB dataverkeer. Ook hier zou je dus goed naar moeten kijken tijdens het sim only abonnementen vergelijken.

MOGELIJKHEID TOT NUMMERBEHOUD

Wat sommige aanbieders van simonly abonnementen overigens aanbieden is nummerbehoud. Je kunt dan blijven bellen en sms'en met je eigen, vertrouwde nummer. Deze mogelijkheid voor nummerbehoud is vaak mogelijk wanneer het sim only abonnement bij de huidige aanbieder worden verlengd. Maar het is ook mogelijk om je eigen nummer te behouden wanneer je wisselt van provider. Dit is dus wederom iets waar je goed naar moet kijken als je diverse simonly abonnementen met elkaar gaat vergelijken.