Lenzenvloeistof

Lenzenvloeistof

Er zijn ontzettend veel mensen die lenzen dragen om hun ogen te corrigeren om alles weer scherp te zien. Maar koop je harde lenzen of zachte lenzen dan ben je er nog niet want je moet deze lenzen ook nog eens onderhouden en dit onderhoud doe je met lenzenvloeistof. Je hebt eigenlijk twee hoofdsoorten lenzenvloeistof, namelijk lenzenvloeistof voor harde lenzen (dus ook voor nachtlenzen) en lenzenvloeistof voor zachte lenzen.

Je kunt de volgende lenzenvloeistoffen bestellen: bewaar- inzetvloeistof, reinigingsvloeistof, peroxide lenzenvloeistof en de alles in één lenzenvloeistof. De alles in één lenzenvloeistof voor zowel harde als zachte lenzen is wel de meest bestelde lenzenvloeistof ter wereld omdat het gebruik van een alles in één lenzenvloeistof wel heel gemakkelijk is. De alles in één lenzenvloeistof daar kun je je lenzen zowel in bewaren als bevochtigen, maar deze lenzenvloeistof zal je lenzen ook reinigen van vetten en eiwit en bovendien worden je lenzen door deze lenzenvloeistof gedesinfecteerd. Het gebruik van een aparte bewaarvloeistof en reiniger is dan ook een beetje van vroeger want toen was er nog geen alles in één lenzenvloeistof, maar sommige mensen gebruiken tegenwoordig nog steeds een aparte bewaarvloeistof en reiniger omdat ze dat gewent zijn.

Het kan voorkomen dat je lenzen toch niet helemaal goed schoon worden met een alles in één lenzenvloeistof of dat je allergisch bent voor één of meerdere stoffen die in een alles in één lenzenvloeistof zitten. Die personen kunnen dan gebruik maken van een peroxide lenzenvloeistof wat deze vloeistof maakt je lenzen zeer goed schoon en bevat geen conserveringsmiddel en zal dus geen reactie met de ogen aan gaan. Het is wel belangrijk als je een peroxide lenzenvloeistof gebruikt dat je deze lenzenvloeistof goed laat neutraliseren alvorens je je lenzen vanuit de vloeistof inzet, want je wil natuurlijk geen peroxide vloeistof in je ogen krijgen omdat dit van nature een zeer bijtende vloeistof is.

Wil je lenzenvloeistof kopen ga dan ook niet voor de allergoedkoopste want dit zijn vaak niet de allerbeste vloeistoffen, maar kies uiteindelijk toch voor een goed merk. Enkele bekende merken lenzenvloeistof voor zachte lenzen zijn onder andere de Optifree Express en de Biotrue lenzenvloeistof. Voor harde lenzen en nachtlenzen zijn de Menicare plus, Menicare pure, Boston en Ote fine erg geschikt.